Wiak Bakemarkt ve Sistem Fırıncılık – Wiak Gıda Ekipmanları

HYbrid Astoria

Ürünler

HY ERGONOMİK
Sizin için tasarlandı – Sadece Portafiltreyi (*) kaydırın!
HY ergonomik ile, otomatik kilitli ve önden yüklemeli patentli filtre tutuculara sahip olmanız söz konusudur. Bu da size müteakip olanakları sağlar:
• Kitlenmesi için döndürmeye ya da güç uygulama yoktur. Bu pratik anlamda kullanıcı için bir yorgunluk ya da zorluğun olmadığı anlamına gelir.
• Makine spesifik tutucuları tanıma becerisine sahiptir, tek ya da çift doz olup olmadığını bilmek gibi.
• Isıtılmış olan filtre tutucuları ve kaydırıcıları düzenler.
• İçinde kalması söz konusu olan kahve tozu çıkarmak suretiyle süper otomatik makinelere ilişkin tipik olan dezavantajdan sakınmak adına, kahve padleri manüel olarak kahve çıkarımının ardından çıkarılır.
(*) Espresso makinesinde sıcak suyun portafiltreye döküldüğü bölümü
HYBRID BAKIM ÖZELLİKLERİNİ KEŞFEDİN!
1. LCD panellerin bağımsız olarak açılabildiği elverişliliği sağlar.
2. Tamamen açılan ön panelin sağlanması suretiyle dağıtım gruplarına erişme
3. Makineden her iki dağıtıcı grubunu çıkarmak 15 dakika alıyor.
4. Öğütücüler üzerine denetim yapmak için dağıtıcı gruplarını çıkarmaya gerek yoktur.
5. Tüm su çıkışlarına erişimi sağlayan çıkarılabilir taban tepsisi vardır.
6. Makinenin yan panelleri teknik ayrıntılara göre çıkarılabilir.
7. Süt sistemi ve dağıtım grubu için otomatik yıkama çevrimi vardır.
KAHVE
IMP (*) nin çoklu kazan teknolojisi ve çok yönlü elektronik aksamı mevcudiyetiyle, çıkarılan kahve üzerinde teknik etkisi yüksek olan bir kademeye düzenlenebilir. BÇKİ (*) (BAĞIMSIZ ÇOKLU KAZAN İŞLEMİ) sadece buhar için kullanılan ana kazan ve kahve dağıtımını yaptığı kendi kazanının olduğu çoklu bir kazan aracılığıyla buhar ve su ile ilişkili akıllı yönetimi sağlamayı ifade eder. Bu, farklı karışımları kusursuz bir biçimde çıkarmak için farklı sıcaklıkları düzenlemeyi ifade eder ve buhar kazanı sadece çubuklar, süt sistemi ve suyu ısıtma için buharı içerir.
Sürdürülebilir performans istikrarlı bir biçimde yer alır zira buhar ve farklı kahveler aynı anda çıkarılması söz konusu olduğunda da basınç düşmez. Çeşitli kahve karışımlarına göre iki kazandan her biri farklı sıcaklığa göre kurulabilir. Çeşitli karışım ve içecekleri çıkarmak için iki hazneyi her biri ayrı ayrı farklı öğütme inceliği şeklinde kurmak mümkündür.
Aşağıdaki gibi her içecek için programlama yapma olanağı vardır:
• Kahveye ilişkin miktar
• Filtre tutucuda basınç
• Demlendirme önce zaman
• Suya ilişkin miktar
Süt kahvedeki köpürmenin kalitesini belirleyici olarak bilinmektedir. Bu da yoğun içeriğin daha kıvamlı ve daha stabil köpük sağlayabileceğini gösterir. Yağa ilişkin miktarın aromaları koruyucu olarak önemlidir. Düşük yoğunluk daha katı bir köpük anlamına gelir.Halbuki yoğun içerik daha krema kıvamında bir köpük getirir.
Onlarla mukayese edildiğinde, taze süt daha tatlı bir köpük çıkarır, ama hemen dağılır. Uzun ömürlü sütün daha uzun süre kalan köpüğü ortaya çıkardığı bilinir ama “pişirilmiş” tadı hemen anlaşılabilir.
Parametreler yüksek performans köpürtücü cappucino yapıcı ve oto buharlayıcı teknoloji ile kullanılan süte göre en uygun hale getirilir. Süt her zaman alınabilecek en iyi sonuçları sağlamak için kullanılır. Buhar jeti ile ilintili olan sıcaklık yağ oranı yüksek süt için yüksek ısı anlamına gelmektedir.
Basınç çok yüksek olduğunda, sütün çok çabuk ısınmaya meyili olur ama basınç çok düşükse sıvı şekilde kalmaya meyilli olacaktır. Hava akış oranına gelindiğinde, ne kadar yüksekse, köpüğün o kadar hacimli olabileceği söylenebilir, ama bu köpük yoğunluğu uzun sürmeyecektir.
KOLAYLAŞTIRIN! KOLAY KULLANMAK İÇİN!
Hybrid’in özel olarak yaptığı şey makineyi kullanmada hiçbir tecrübesi olmayan birine bile kullanabilmesi için olanak vermesidir. Bu durumun kısaca özetini geçecek olursak, içecek tek tuşla dağıtılır. Bu elverişliliği sağlamak için çok sayıda özellik ayarlanmıştır, bunlardan bazıları aşağıdaki gibi listelenebilir:
• Filtreyi çevirmeye gerek yoktur ve onu gerekli noktada kilitlemek için herhangi bir güçte gerekli değildir.
• Sıkıştırıcı bulunmadığından kahvenin kompres edilmesine gerek yoktur.
• Sadece bir tane manüel işlem vardır, bu da filtrenin boşaltılmasıdır.
• Bir ikon aracılığıyla, otomatik buharlayıcı ekranda işleme geçer.
• Ekran aracılığıyla, öğütücü devre dışı bırakılabilir, öğütülmemiş kahve (çekirdeğini) kullanmak için
SADELEŞTİRİN! KOLAY KURMAK İÇİN!
Her içecek için sezgisel ve çabuk programlama arayüzünün mevcudiyeti ile HYbrid kolayca programlanabilir.
• Kahve parametreleri kahve miktarı, su dozajı, filtre tutucudaki su basıncı, demlendirme zamanı üzerinedir.
• Süt parametreleri, süt miktarı, süt sıcaklığı ve köpük sürekliliği üzerinedir.
• Kahve kazanı ve kaydırıcıda sıcaklıklar vardır.
• Makinenin teknik parametreleri tek bir menü içindedir.
• Parametreler USB stick aracılığıyla programlanabilir ve veri akışı yapılabilir.
SADELEŞTİRİN! BAĞLANABİLİRLİK
Bilgisayarın her bir makineyi internet aracılığıyla uzaktan bağlantı üzerinden kontrol etmesi ve işlemi mümkün kılması söz konusudur.
• Aşağıdaki fonksiyonlara sahip UZAKTAN KONTROL SİSTEMİ mevcuttur:
İçecek tarifleri, sayaçlar, işlem bilgisi, mekan daha evvel görülmüş olan alarmlar gibi her bir makinenin aktivitelerini görüntüler.
Makine ve içecek parametrelerini düzenler. Dış Router (Yönlendirici) ile Wi-Fi iletişimi mümkündür (2017 sonu: ayrıca GSM / GPRS modülü aracılığıyla) Her kullanıcı farklı data (veri) / makineleri görüntüleyebilmek için ayarlanabilir.
• Dağıtılmış içecek sayaçlarında
• Her programlı içecek bireysel olarak programlanır. Tüm dağıtımlar (öğütücü devre dışı kalacak şekilde seçildiğinde) ayrı ayrı hesaplanır. Tüketilen kahvenin zaman istatistiği (gün/hafta/ay olarak) görülür. Sayaçlar USB stick veya indirilmiş dosya olarak görülebilirler.
• Aşağıdaki özellikleri mümkün kılacak kasa bağlantı sistemi mevcuttur.
• Banka kartı/ kredi kartı (kullanıcı içeceklerini kasada öder ve makine bu ödenen içeceklerin dağıtımını yapar)
• Banka kartı/ kredi kartı (kullanıcı içeceğini alır ve kasa bilgilendirilir içeceğin verildiğine dair)
HYRO 1 KAHVE GRUBU
Çekirdek teknolojisi yüksek mekanik performansı yüksek kalitede nihai ürünle kombine eden ileri teknolojiye ve patente sahip olduğu bilinmektedir.
• Kahve aromalarının tıpkı geleneksel kahve makinesinde olduğu gibi çıkartılması söz konusudur: ama daha iyi kalite sağlamak için yüksek çıkarım hazneleri vardır (süper otomatik makinelerin karakteristikleri)
• Talep üzerine öğütücü ve doz ayarlayıcılı dahili kahve dağıtıcı sistem tedarik edilir.
• Daimi kompres gücü
• Isıtılmış alüminyum sıkıştırma pistonu ve kahve dağıtıcı
• Geleneksel kahve çıkarımı: 53 mm çapında filtre tutucu
BKÖ (BÜTÜNLEŞİK KAHVE ÖĞÜTÜCÜ)
BKÖ (Bütünleşik kahve öğütücü) makine her kullanıldığında öğütme vesilesiyle kahvenin hep taze olmasını sağlayan bir öğütücü sistemdir.
• Ayarlanabilir öğütülmüş kahve miktarı
• Yassı çelik öğütücüler 64 mm çapında
• Öğütülme seviyesi manuel olarak düzenlenebilir.
• Çıkarılabilir ve kitlenebilir düzenleme çubukları
• Makinenin sıcak kısmından ayrılmış daha yüksek seviyede kahve hazneleri
YPK (YÜKSEK PERFORMANS KÖPÜK)
YPK (Yüksek Performans Köpük) Hybrid sistem soğuk sütü, sıcak sütü ve köpüklü sütü doğrudan bir fincana uygulayabilen sistemdir.
• Süt hortumu, boşluk pompası, elektromanyetik supap ve özel ventüri ve spiral boru
• Sütün çesitli katmanları dağıtılabilir.
• Ayarlanabilir süt sıcaklığı, köpük sıcaklığı ve köpük yoğunluğu
• Otomatik buharlayıcı çubuğu sütün köpürmesine ve sürahide ısıtılmasına olanak sağlar.
BÇKİ (BAĞIMSIZ ÇOKLU KAZAN İŞLEMİ)
Çoklu kazan sistemi aracılığıyla su ve buhara ilişkin akıllı yönetim mümkündür.
Bu sistemi biraz daha tanımlamak gerekirse,
• Her dağıtım kahve grubunun kendi kazanı vardır ve ana kazan sadece buhar için kullanılır.
• Her dağıtım kahve grubunun kusursuzca farklı karışımları çıkarmak için farklı sıcaklıklara göre düzenlenebilen 1.2 litre kahve buhar kazanı vardır.
• Buhar kazanı sadece buharı içerir (çubuklar için, süt sistemi ve suyu ısıtma için)
• Basınç aynı anda birden farklı (çoklu) kahve dağıtımı ve buhar çıkışı olduğunda düşmez.
• Uzun süreli sürdürülebilir performans
Geleneksel espresso makineleri ile süper otomatik makineler arasında, Hybrid Astoria, kullanım kolaylığı ve yüksek teknoloji ile birleşerek, yalnızca profesyonel baristaların yapabileceği bir performansa izin veren bir bağlantı halkası olarak bulunmaktadır. Bu, tipik bir süper otomatik kahve makinesinin öğütme, dozajlama ve sıkıştırma prosedürü yoluyla kontrole sahip olmanızı mümkün kılar. Yani deneyimsiz baristalar bile fazla çaba sarf etmeden (bu) makineyi kullanabilecektir.
Hybrid Astoria, şimdiye kadar sadece profesyonel baristaların marifetli elleri tarafından yapılabilen şeyleri kolaylaştırmaktadır: Bu ileri teknoloji espresso makinesi, süper otomatik kahve makinelerinin tipik öğütme, dozajlama ve sıkıştırma adımlarını entegre ederek, kahve makinesinde, deneyimsiz baristaların veya kullanıcıların elinde bile mükemmel sonuçlar verir.
Aşağıda pazardaki diğer makinelerle olan benzerlikleri vardır,
• Kahve, geleneksel makinelerde olduğu gibi filtre tutucuda çekilmelidir.
• Öğütücüler istek üzerine yerleşiktir.
• Yüksek personel sirkülasyonu olduğunda bile tutarlı performans sağlanması söz konusudur.
• Espresso hazırlanırken kullanıcı dostu (yönlendirici) semboller kullanılmalıdır.
• İtalyan tarzı geleneksel espresso makinelerini anımsatan modern tasarım.
Aşağıdaki hususlarında yardımıyla kullanım kolaylığı sağlayacak özelliklere sahiptir,
• Bağımsız açılabilen LCD ekran panelleri vardır.
• Dağıtım gruplarına erişim sağlayan tamamen açılan ön panel.
• Her iki dağıtım grubunun da makineden çıkarılması yaklaşık 15 dakika sürer.
• Öğütücüler, grupları çıkarmadan da kontrol edilebilir ve sökülmelidir.
• Taban tepsisi çıkarılabilir: bu, tüm su musluklarına erişimi sağlar.
• Makinenin yan panelleri de sökülebilir özelliktedir.
• Dağıtım grubu (verilecek yeni filtre tutucu ile) ve süt sistemi için otomatik yıkama programları mevcuttur.
• Kullanımı kolay dijital ekranı ve sağlamlığı, her gün yüzlerce kişiye tek tuşla hizmet veren bağımsız butik kahve mağazaları için idealdir.
Süper otomatik makinelere dair yaygın olarak gerçek kabul edilen bazı yanlış düşünceler vardır. Aşağıda bu yanlış düşüncelerin popüler olanları sıralanmıştır:
Süper otomatik makineler beklediğim kişiselleştirmeyi sağlayabilir mi?
Yanlış düşünce: İstediğim kahve üzerine hiçbir kontrolüm olmayacak.
Pek çok kişi ne yazık ki bir süper otomatik makinenin manuel bir makine gibi olası bir kişiselleştirmeye müsaade etmediğini düşünür. Bu yanlıştır. Süper otomatikler neredeyse 30 yıl önce 1984 yılında piyasaya sunuldular, o zamandan itibaren de işlevsellik ve sunum açısından gelişme göstermektedirler. Rahatlıkla söylenebilir ki, hazırlanan kahveyi kişiselleştirme için büyük fırsat sunan imtiyaza sahip modeller vardır.
İlave özellikler aşağıdaki gibi sunulabilir:
1. Dağıtılan kahve ile bağlantılı olarak öğütme ayarları ve hacim ile ilgili daha fazla kontrol
2. Kafeinsiz kahve yapımında bütün çekirdekleri kullanma ve bypass doz ayarlayıcısı becerisi
3. Durulama işlevi, kahve sıcaklığını en üst düzeye çıkarmak için demleme ünitesini önceden ısıtabilir.
4. Bazı modellerde, birden fazla kullanıcının tüm kahve profillerini önceden ayarlaması bile mümkündür.
5. Süt köpürtme ile ilgili başka seçenekler de mevcuttur – süt çubuğu, otomatik köpürtücüler, süt karafları ve süt kupaları.
Süper otomatiklerin temizlenmesi ve bakımı zor değil mi?
Yanlış düşünce: Kendi kendini temizleme, müşteriye düşen herhangi bir işlem gerektirmemektir.
Sade bir biçimde söylemek mümkündür ki bir süper otomatiğin temizliği ve bakımı minimal çaba gerektirmektedir ve bir karmaşıklık yaratacak seçenek bulunmamaktadır. Ve yine peşinen bilinmelidir ki, sıfır bakım gerektiren hiçbir espresso makinesi yoktur. Manuel, profesyonel tüketici, ticari veya otomatik olsun, bu mutlak bir doğrudur. Sadece süper otomatik bir makine söz konusu olduğunda, artık kahveyi temizlemek için durulamanın etkinleştirilmesiyle temizlik daha kolay hale gelir.
Süper otomatikler gerçekten iyi (bir) kahve yapabilir mi?
Yanlış düşünce: Daha iyi bir kahve ancak daha fazla basınçla mümkün olabilir.
Makinelerin hepsi olmasa da çoğu eşit dereceli pompalar kullanır. Bu pompalar, optimum bir espresso üretmek için yeterli basınç miktarı olan 15 barı vereceklerdir. İstisnai olarak kapsül makineleri 18 bar basınç verme iddiasına sahiptir, ancak yine de aynı pompalara sahiptirler. Bu gibi durumlarda, demleme haznesi, espressonun delikli kapsülden çıkarılabilmesi için basıncı en üst düzeye çıkarmaktır. Ancak bu ekstra basıncın, servis etmeye hazırladığınız içeceğin son durumu üzerinde hiçbir etkisi yoktur.
Çıkarılabilir bir demleme ünitesi sabit bir demleme ünitesinden daha iyidir?
Yanlış düşünce: Tek bir demleme ünitesi tasarımının daha iyi olması söz konusudur.
Pratik olarak söylenebilir ki, her bir demleme ünitesi tasarımının avantajları ve dezavantajları vardır. Her birinin avantajları ve dezavantajları müşterinin ihtiyaç duyduğu konfor alanına bağlıdır.
Çıkarılabilir Demleme Ünitesinin artıları aşağıdaki gibi sıralanabilir:
• Demleme ünitesinin çıkarılması kolaydır.
• Demleme ünitesi ılık su yardımı ile durulanabilir.
• Demleme ünitesinin yeniden inşa edilmesi, onarılması veya değiştirilmesi mümkünatı vardır.
• Küçük bakımların tüketici tarafından bizzat yapılma mümkünatı vardır. Örnek olarak, filtre ızgaralarının temizlenmesi veya demleme ünitelerinin yağlanması söylenebilir.
Çıkarılabilir Demleme Ünitesinin eksileri aşağıdaki gibi söylenebilir:
Tüketicilerin süreç boyunca demleme ünitesini çıkarma ve yeniden takma konusunda zorluk yaşaması yüksek muhtemeldir. Demleme ünitesi düzgün bir şekilde temizlenmezse, arızaya neden olacak şekilde tutukluk yapma olasılığı yüksektir.
Sabit Demleme Ünitesinin artıları şu şekilde sıralanabilir:
• Demleme ünitesinin yanlış hizalanması neredeyse imkansızdır.
• Özel Olarak Formüle Edilmiş Tabletler bakım sağlar.
• Güvenilir birimlerdir.
Sabit Demleme Ünitesinin eksileri aşağıdaki gibi sıralanabilir:
• Bir sorun olması durumunda, makinenin ve demleme ünitesinin değerlendirilebilmesi için açılması için bir onarım tesisine gitmesi gerekir.
• Hizmet maliyetinin daha pahalı olması söz konusudur.
• Temizleme tabletlerinin tekrar eden maliyeti vardır.